4.6.2012

Loppukirin paikka

Viimeiset viikot ovat olleet melkoista lentoa, kun on yrittänyt käsitellä samanaikaisesti monenlaista työhön, perheeseen ja reissuun liittyvää tietoa. Nyt työt jäävät tästä yhtälöstä, joten touhuaminen keskittyy selkeämmin reissuvalmisteluihin.

Tämän päivän saldona on kaikkien lippulappujen (lentoliput, hotellit, passikopiot, viisumikopiot, viisumipuollot...) tulostaminen ja varmuuskopiointi sähköiseen muotoon. Kaikki pitäisi olla jo kaikkien osallistujien sähköpostissa ja sen lisäksi omalla dropbox-tilillä turvassa. Ajattelin vielä ladata noi sekä puhelimeen että pädiin, niin on ainakin varalla joka paikassa.

Hankintalistaa tuli tänään tyhjennettyä lääkevaraston osalta. Samuli teki ansiokasta selvitystyötä matkalla mahdollisesti kaivattavista lääkkeistä ja kävin tänään lääkäriltä hakemassa vielä antibiootit ja ripulilääkkeet. Särkylääkkeet ja maitohappobakteerit on omasta takaa samoin kuin vitamiinit yms.

Tynnyrimajat saattaa olla meidän koti neljä yötä, mikä tarkoittaa neljää vuorokautta ilman peseytymismahdollisuutta. Tällaiselle prinsessalle tuo aika voi tuottaa haasteita, joten hankin reilusti savetteja ja tarkoitus on testata myös kuivasampoota. Jos laukussa on tilaa, niin vessapaperikin lentää Suomesta asti!

Kaikenlaista evästä saa matkan varrelta kyllä, mutta kotoa ajattelin tilan salliessa pakata mukaan vitamiinit, urheilujuomajauheet, parit energiapatukat ja -geelit. Rusinat ja pähkinäsekoitukset saattavat lähteä myös matkaan. Huippupäiväksi ei ole evästä järjestäjän puolesta, vaan aamupalan jälkeen pitää pärjätä omillaan. Itse tosin unohdan syömisen välillä kotioloissakin ilman suurempia huolia. Viimeksi perjantaina söin aamupalan 7.30 ja pelasin päivällä pesistä ja sulista. Kotiin pyöräillessä muistin, että lounas on jäänyt väliin. Tänään kävi pitkälti samoin, tosin ilman urheiluja. En siis ole huolissani tästä.

Huomenna taidan käydä pankkineidiltä hakemassa lompakon pullolleen ruplia ja ostamassa varapattereita otsalamppuihin.

3 kommenttia:

  1. Onks Ödeminit mukana?
    http://www.tohtori.fi/laakeopas/laake/11958-%C3%83%E2%80%93DEMIN
    Sama aine (vaikuttavan ainesosan perusteella) kulkee taalla nimella Diamox
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0000766/
    "Acetazolamide is also used to reduce the severity and duration of symptoms (upset stomach, headache, shortness of breath, dizziness, drowsiness, and fatigue) of altitude (mountain) sickness."

    VastaaPoista
  2. Unohdinkin mainita asiasta. Joku asetatsolaapaliipa on Samulilla yhteisessä lääkelaukussa - en tiedä millä nimellä. Mä olen kasannut joukkueeseen proviisorin, joka pitää mut koko ajan iloisena ja maratoonarin, joka hinaa mut huipulle! :)

    VastaaPoista
  3. Juu Ödemin on mukana varalta. Sen ottaminen pitäisi periaatteessa aloittaa ennen vuorelle menoa, mutta se nopeuttanee AMS-oireista toipumista vaikka aloittaisi myöhemminkin. Että jos tulee pahempi tapaus, niin Ödemin päälle ja alas. Juu ei tän pitäis lääkityksestä jäädä kiinni. Taidan ottaa myös stetoskoopin mukaan, niin voi tarvittaessa kuunnella keuhkoista röhinöitä (HAPE), vaikken lääkäriä rupeekkaan leikkimään. Toivottavasti vitsit ei vähene loppumatkasta :)

    VastaaPoista