21.4.2012

Ylläksen tehopääsiäinen

Mieli haikaili vielä Ylläkselle toistamiseen, ja vuotuinen pääsiäisrituaali Riminin rannoillakin jäi tänä vuonna väliin. Kengät olivat vielä pienoinen kysymysmerkki, ja tähän halusin saada varmuuden tällä reissulla.

Ensimmäisen päivän iltana kuriiri toi kengät mökille, ja aika kului niitä muulle matkaseurueelle esiteltäessä. Overbootin vetäminen vaelluskengän päälle oli hikinen urakka, mutta lopputulos palkitsi. Hiihtolomalla testasin Juhon suuria vuoristokenkiä, joissa kantapää pääsi hieman liikkumaan. Tällä kertaa olin saanut toisen vaihtoehdon: vaelluskengän, jonka päälle viritetään erillinen ulkokuori (overboot). Suurehkon kengän istuvuutta yritin parantaa laittamalla jalkaan paksun ja hieman ohuemman vaellussukan, sekä kenkään paksun alumiinipäällysteisen pohjallisen.

Lauantaina lähdettiinkin sitten Haavepalon suuntaan kenkiä vertailemaan. Vasemmassa jalassa oli vuorikenkä ja oikeassa viritys. Tallustelin ylämäet alamäet lumikengillä ja ilman. Edellispäivän 50 km hiihtelyt ja rakot hankaloittivat kenkävertailua huomattavasti. Paluumatkalla voittaja oli kuitenkin selvä: viritys istui jalkaan huomattavasti paremmin. Lämpötila oli nollan tuntumassa, ja molemmat jalat olivat varsin lämpimät koko ajan. Josko vuorella sattuu erittäin kylmät olosuhteet, niin tulen arvioimaan tätä ratkaisua uudelleen siinä vaiheessa

Lauantaina kävin vielä iltatestillä Ylläksen Keskisellä laella vakuuttelemassa itselleni, että valintani oli oikea. Sunnuntaina nousumetrejä kertyi puolestaan Lainion ja Kesängin huipuilla. Testikäytössä oli edelleen myös Suunnon rannetietokone, jonka ladatutkaan patterit eivät tule kestämään gps-jäljitystä koko huippupäivää. Näin ollen luovun siitä ajatuksesta, ja tyydyn seurailemaan aikaa, nousunopeutta, lämpötilaa ja korkeuskäyriä.



Kuvat Lainion huipulta ja paluumatkalta

Plussat vielä Columbian kuoritakille, joka sulloutui pieneen tilaan ja tarjosi mukavasti lämpöä tunturien tuiskeessa. Kotimatkalla pysähdyimme taasen Haglöfsin tehtaanmyymälässä Haaparannassa, ja matkaan tarttui yksi 50 % alennuksen reppu. Olen rakastunut Haglöfsin reppuihin jo ajat sitten, mutta nyt sain eniten kaipaamani juomapullotaskut ensimmäistä kertaa repun kylkeen. Tästä tulee huippureppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti